Boys Playing Soccer In The Field Illustration

Partnerski za više mogućnosti za decu i mlade u sportu

  • 18 decembra, 2020

Nikola Sovrlić i Marko Nikolovski, predstavnici Razvojnog centra za mlade i Fudbalskog kampa Deki Stanković potpisali su 18. decembra u Beogradu Sporazum o zajedničkom delovanju u oblasti međunarodne saradnje u sportskom polju.

Prepoznajući zajednički interes u daljem radu na razvoju edukativne i pedagoške uloge sporta, dve strane dogovorile su se da stave jedna drugoj na raspolaganje svoje iskustvo u oblasti neformalnog obrazovanja i rada sa mladima; ekspertizu iz projektnog menadžmenta i razgranatu mrežu svojih dosadašnjih partnera na regionalnom nivou; kao i ljudske resurse, infrastrukturne i logističke kapacitete za realizaciju zajedničkih aktivnosti.

“Saglasili smo se da sport predstavlja značajan kanal za promociju pozitivnih društvenih vrednosti, da su treneri pre svega edukatori i pedagozi od neprocenjivog značaja u procesu odrastanja i vaspitavanja dece i mladih, a da upravo sport omogućava deci pravilan psiho-fizički razvoj. Stava smo da zajednički možemo da napravimo mnogo više za decu i mlade, kako iz Srbije, tako i iz čitavog regiona, a podršku za aktivnosti tražićemo i kroz međunarodne fondacije i organizacije usmerene ka temama koje su nam u fokusu”, izjavila je tokom ceremonije potpisivanja programska direktorka Razvojnog centra za mlade, Aleksandra Knežević.

Partneri su napravili precizan plan daljeg zajedničkog delovanja i isti će biti zvanično predstavljen javnosti tokom inicijalnog skupa na ERASMUS+ projektu “Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu”, planiranog za sredinu januara 2021.