Antalijski sport je nastao iz mediteranskog regiona i ima za cilj da bude prepoznat i uključen u aktivnosti ne samo u Turskoj, već i širom sveta. Klub Antalijaspor osnovan je 1966. godine i ima više od 55 godina istorije. Polako postaje jedan od poznatih fudbalskih klubova na nacionalnoj i međunarodnoj sceni.

Antalyaspor nije samo profesionalni fudbalski tim, već i veliki sportski klub sa drugim sportskim granama. Ostali sportovi uključuju: rukomet, odbojku, plivanje, gimnastiku, vaterpolo, biciklizam, triatlon, stoni tenis, džudo, kao i e-sportove. Klub obuhvata stotine sportista.

FK Antalyaspor se sastoji od fondacije Antalyaspor, udruženja Antalyaspor i kompanije Antalyaspor. Klub je spreman na velike korake i projekte, konstantno planirajući dugoročne održive projekte.

Objekti Antalyaspora su izgrađeni na 135.000 m2 sa 17.400 m2 pokrivenih površina. Sastoje se od 3 zgrade, a sadržaji od 2.100 m2 obuhvataju višenamensku sportsku halu, tribinu za 1.570 gledalaca, konferencijsku salu kapaciteta 385 osoba, smeštaj za 126 osoba, sale za seminare i treninge, osvetljenih 6 travnatih fudbalskih terena, 2 mini terena, 2 teniska terena, 1 zatvoreni poluolimpijski bazen, restoran, igraonicu i hobi sobu, fitnes salu, spa centar sa hamamom, saunom i đakuzijem, parking za 152 automobila, velike pejzažne površine.

Hasan Subası trening kompleks, otvoren za upotrebu 1998. godine, ima 1 standardni fudbalski teren i mali radni prostor u okviru Antalyaspor objekta. Pored košarkaških, rukometnih i fudbalskih ekipa, u ovim objektima se održava i škola sporta vikendima.

Stadion, otvoren u leto 2015. godine, ima 33.032 mesta, a ima i fudbalski park, edukativni centar, fudbalsku akademiju i dodatne terene za treninge za domaćine kampova evropskih ili azijskih timova. Stadion nosi nadimak „100. Yıl“.

Pored sopstvenih trening kapaciteta, dostupni su im i drugi trenažni sadržaji u provinciji Antalija.

Klub Antalyasport ima (rezervne) timove u kategorijama od U6 do U19, kao i 22 fudbalske akademije u Antaliji i 3 fudbalske akademije van Antalije.

Redovno sprovodi i različite programe: program razvoja trenera, program razvoja igrača, onlajn program razvoja igrača, program razvoja tima, kao i niz različitih seminara i kongresa.