Fudbalski klub Grafičar (RFK Grafičar) osnovan je 1922. godine kao jedan od najstarijih klubova u bivšoj Jugoslaviji. Danas RFK Grafičar igra u Prvoj ligi Srbije. Cilj kluba je plasman u više rangove sa svim selekcijama. Trenutno ima oko 150 aktivnih fudbalera svih starosnih kategorija i 12 članova profesionalnog tima: treneri, fizioterapeuti i administrativno osoblje. Shvativši da se rast i razvoj kluba ne mogu postići bez ulaganja i strateških partnerstava, RFK Grafičar je 2018. godine potpisao Ugovor o poslovnoj saradnji sa FK Crvena zvezda iz Beograda, postavši tako B tim pomenutog kluba. Biti B tim jednog od najprestižnijih klubova znači da se trenažni proces u RFK Grafičar odvija pod istim ili sličnim uslovima kao u FK Crvena zvezda.

Pored fokusa na trenažni proces i pravilan odabir igrača, okosnicu rada RFK Grafičara čine i ulaganja u osoblje. S tim u vezi, treneri kluba prolaze kroz edukativne radionice nacionalnih i granskih udruženja, stručne seminare i druge neformalne oblike sticanja novih znanja i veština kako bi se osigurao kontinuitet u rada i UEFA licence.

RFK Grafičar je društveno odgovoran klub. S tim u vezi, u poslednje tri godine održana su mini takmičenja humanitarnog karaktera za pomoć ugroženima. Takođe, RFK Grafičar pokrenuo je takmičenje za najmlađe kategorije zajedno sa 4 međunarodne škole smeštene u Beogradu (nemačka, francuska, ISB i Prima škola).

RFK Grafičar već dve godine realizuje projekat u oblasti podsticanja i usavršavanja škole fudbala pod pokroviteljstvom opštine Savski venac-Beograd. Na ovaj način doprinosi uključivanju dece u sport sa ciljem podizanja svesti o značaju redovne fizičke aktivnosti.