Škola fudbala FK Sloga Doboj postoji već 9 godina i radi sa decom i mladima koji nisu u takmičarskim selekcijama. Posle reorganizacije 2015, njen rad je podignut na viši nivo, pre svega angažovanjem trenera sa UEFA licencama.

Posle postavljanja temelja, rad se neprekidno nadograđuje već 4 godine, a dokaz su veliki broj dece i mladih koji se aktivno bave fudbalom, sa sve većim brojem njih koje pozivaju iz reprezentativnih selekcija i većih klubova (poput fudbalske reprezentacije Republike Srpske, FK Crvena zvezda, FK Vojvodina i FK Partizan iz Srbije itd).

Veliki broj turnira koje posete tokom godine dodatno stimulišu decu da se angažuju i posvete igri. Tokom 2018. sve selekcije škole fudbala učestvovale su na više od 40 turnira u zemlji i inostranstvu, sa više od 140 direktnih učesnika.

Klub je bio učesnik projekta „Životni šampioni: stvaranje boljih prilika kroz sport“, korisnog ne samo za trenere, već i za decu i mlade, jer je više od 60 njih imalo priliku da putuje, trenira, uči i druži se zahvaljujući projektnim aktivnostima.

Klub treću godinu zaredom učestvuje u projektu Zimske lige koji je organizovan da deca budu aktivna tokom zimskih dana, a akcenat je stavljen na druženje, fudbal i obrazovanje. Svake godine liga traje oko 4 meseca, tokom kojih timovi putuju na nove destinacije, stiču prijateljstva, igraju fudbal i treniraju zajedno.