Razvojni Centar Za Mlade Zivotni Sampioni Fudbal 1

Održan inicijalni sastanak konzorcijuma na projektu „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“

  • februar 8, 2021

Po lansiranju projekta i okončanju konferencije za medije, konzorcijum na projektu održao je svoj početni sastanak, u cilju definisanja daljih pravaca zajedničkog delovanja i dogovora u vezi sa aktivnostima koje slede.

Sastanku koji je vodila projektna koordinatorka Aleksandra Knežević, a koji je realizovan uz puno poštovanje epidemioloških mera na snazi, prisustvovali su svi članovi konzorcijuma, pokazujući posvećenost i spremnost da se na adekvatan način posvete izazovima u narednom periodu.

Predstavnici fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Severne Makedonije i Turske, omladinskih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, te fudbalskih klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine razmenjivali su ideje i zajednički pristupili planiranju prvog sledećeg koraka – konsultativnog sastanka sa 25 fudbalskih trenera iz 5 uključenih klubova. Dogovoreno je da isti bude održan krajem februara, nakon čega bi usledio uvodni sastanak Radne grupe za izradu modula za rad sa sportskim trenerima.

 

„Uprkos svim izazovima i komplikacijama usled trenutne epidemiološke situacije u svetu uspeli smo da se okupimo i pokrenemo značajne procese u okviru projekta – to je jasan pokazatelj da smo ovoj priči svi pristupili srcem i vođeni idejom da zaista možemo da doprinesemo kvalitativnim promenama u sportu“, izjavila je Aleksandra Knežević zatvarajući sastanak.

Projekat „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“ realizuje se od 1. Januara 2021. godine kroz ERASMUS+ program Evropske unije u oblasti sporta.