20231103 133552

Nastavljamo da širimo porodicu Životnih Šampiona

  • 4 novembra, 2023

Predstavnici konzorcijuma Božo Marić i Siniša Ćerketa, predvođeni koordinatorom projekta “Stvaramo životne šampione” Aleksandrom Knežević, posetili su Laktaše odgovarajući pozitivno na inicijativu kluba da se pridruži konceptu životnih šampiona.

Pored uručivanja sportske opreme namenjene omladinskom pogonu FK Laktaši, održan je i konstruktivan sastanak sa predstavnicima kluba o mogućnostima priključenja klubu daljim projektnim aktivnostima.

Tom prilikom posebno je istaknuto da je koncept stvaranja životnih šampiona kroz sport nešto čemu svi klubovi treba da teže, bez obzira na sportsku disciplinu, zemlju ili takmičarski rang, te da će konzorcijum podržati sve klubove koji pokažu da imaju volju i želju da primene nove metode rada sa mlađim kategorijama, kao što je u ovom slučaju FK Laktaši.

Igor Radeljić, direktor fudbalskog kluba Laktaši istakao je veliko zadovoljstvo otvorenim pristupom konzorcijama, ukazujući na razvojni potencijal ideje unutar kluba, te spremnost kompletnog menadžmenta, trenera i mladih fudbalera da postanu aktivni deo svih narednih aktivnosti.

Pored donirane opreme, predstavnici kluba biće u prilici da učestvuju i na skupu trenera mlađih kategorija koji se održava 8-10. novembra u Kući fudbala, Stara Pazova, a potom i svih onih koje su u planu za 2024. godinu.

“Cilj nam je da koncept nastavi da se širi i jača, kako bi poruka doprla do što većeg broja mališana, trenera i roditelja. U narednom periodu priključićemo veći broj klubova, stavljajući fokus na one koji su istinski spremni da u svom radu primene ideje i metode koncepta životnih šampiona”, izjavila je po okončanju sastanka Aleksandra Knežević.

Projekat „Stvaramo životne šampione“ trenutno okuplja 9 klubova iz 7 različitih zemalja, uključujući Srbiju, Hrvatsku, Tursku, Bugarsku, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, kao predstavnike sportskog sektora. U narednom periodu, planira se proširenje projekta, a posebno kroz uključivanje devojčica i devojaka i razvoj životnih šampionki, što će doprineti daljoj promociji rodne ravnopravnosti u sportu i kroz sport. Ovaj projekt se realizuje uz podršku ERASMUS+ programa u oblasti sporta i UEFA fondacije za decu.