From Footbal To Life Champions Ilu

Sa ponosom objavljujemo

  • oktobar 28, 2023

Izuzetno iscrpno i studiozno istraživanje o pedagoškoj i obrazovnoj ulozi fudbalskih trenera, koje je koordinirao Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu sada je dobilo i svoju finalnu publikaciju.

Istraživanje je sprovedeno u Srbiji, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj, Portugalu, Bugarskoj i Turskoj, i nudi nam, osim nacionalnih specifičnosti, i komparativni prikaz trenutne situacije u uključenim zemljama.

Cilj ovog istraživanja bio je da se izvrši detaljna analiza o tome kako fudbalski treneri vide obrazovnu i pedagošku ulogu sporta i da se identifikuju načini za jačanje ove uloge u narednom periodu.

Svrha celokupnog istraživanja bila je da se ovi podaci koriste za kreiranje modula i Moodle kursa za trenere kako bi im se obezbedila nova znanja, informacije i alati da deluju u većoj meri kao edukatori i pedagozi na terenu, stvarajući pre svega životne, a tek potom i sportske šampione.

Istraživanje je dostupno na sledećem linku:

 

Istraživački proces deo je projekta “Stvaramo životne šampione” koji se realizuje u konzorcijumu 18 aktera iz sportskog, obrazovnog i omladinskog sektora iz 9 uključenih zemalja, a uz podršku ERASMUS+ programa u oblasti sporta i UEFA fondacije za decu.