Info Dan Cg 02

Crna Gora u susret životnim šampionima

  • april 14, 2023

Nakon Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, na red je došla i Crna Gora! Konzorcijum projekta “Stvaramo životne saradnje” organizovao je u saradnji sa fudbalskim klubom Breznica iz Pljevalja Info dan u cilju predstavljanja ideja i planova koncepta životnih šampiona, ali i zajedničkog utvrđivanja modaliteta za dalju saradnju i priključenje prvog crnogorskog kluba projektu.

Sa mališanima, roditeljima i trenerima, predvođenim istaknutim sportskim radnikom i aktivistom Zoranom Vukovićem razgovarali smo o planovima za budućnost, sa posebnim fokusom na aktivnostima planiranim za ovu i narednu godinu.

“FK Breznica prepoznat je po svom društveno odgovornom delovanju, kako u samoj lokalnoj zajednici, tako i šire. Tu pre svega mislimo na edukaciju u sportu i kroz sport, kao i osnaživanju devojčica, što su ujedno i prioriteti konzorcijuma za naredni period. Zato nam je posebno zadovoljstvo što smo na putu priključenja jednog crnogorskog kluba ovom konceptu i što ćemo u narednom periodu zajednički raditi na tome da mališani i mališanke iz Pljevalja i na ovaj način počnu da se povezuju sa vršnjacima iz regiona i šire”, izjavila je Aleksandra Knežević, koordinatorka koncepta “Stvaramo životne šampione”.

Osim što je izazvao interes građana i medija, Info dan su svojim dolaskom podržali i predstavnici Opštine Pljevlja, te se prisutnima obratio i Borjan Džogaz, savetnik za sport, ističući zašto su aktivnosti ovog tipa od značaja za samu lokalnu zajednicu.

Kroz projekciju video materijala za prethodnih aktivnosti, prisutni su mogli da saznaju više i o samom konceptu sportsko-edukativnih aktivnosti koje se realizuju, te značajnim podatkom da su iste za sve polaznike u potpunosti besplatne. Kao prvi korak u daljoj saradnji, fudbalski klub Breznica imaće svoje predstavnike na Treningu za trenere mlađih kategorija planiranom za kraj maja, a partneri će sa nestrpljenjem sačekati i rezultate konkursa Fonda za Zapadni Balkan, za koji su pripremili projekat usmeren ka regionalnom povezivanju sa fokusom na jačanju devojčica kroz sport.

Aktivnost u Pljevljima realizovana je u sklopu projekta “Stvaramo životne šampione”, a konzorcijum je priliku da realizuje info dane širem regiona dobio zahvaljujući podršci UEFA Fondacije za decu.