Uefa 2

Uz podršku UEFA fondacije za decu i u 2024. godini

  • 20 novembra, 2023

Najlepše moguće vesti stigle su danas, na Međunarodni dan deteta, u Srbiju – UEFA fondacija za decu koja se zalaže za to da je svako dete šampion nastaviće i u 2024. godini da pruža podršku organizaciji koja promoviše koncept sporta u službi stvaranja pre svega životnih, a tek onda sportskih šampiona.

U neposrednoj saradnji sa DEKI5 kampom, tokom 2024. godine učinićemo da sve letnje aktivnosti i ove godine budu obogaćene edukativnim sadržajima i usmerene na druženje, povezivanje i učenje kroz sport, stavljajući u fokus srećno dete i dete koje pre svega uživa u sportu.

Ipak, kako se mreža partnera predvođenih Akademijom Pandev Brera Strumica širi, te obuhvata veliki broj aktera iz sportskog, omladinskog i obrazovnog sektora, između ostalih i veći broj ženskih fudbalskih klubova, naredne godine poseban fokus biće na stvaranju životnih šampionki. Sport treba da doprinese promociji pozitivnih vrednosti, a promocija rodne ravnopravnosti i jačanje uloge i položaja devojčica u sportu i kroz sport predstavlja jednu od njih.

Osim intenzivnijeg uključivanja devojčica u sve planirane aktivnosti – od info dana do velikih letnjih kampova, nastavljamo sa edukacijom stručnog kadra koji radi sa mlađim kategorijama, ali i uvođenjem aktivnosti koje će u većoj meri da uključe roditelje, a polazeći od toga da je trougao dete-roditelj-trener najsnažnija karika za ostvarivanje dobrobiti dece u sportu.

U narednoj godini, naše aktivnosti realizovaće se u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, ali i Bugarskoj, uz aktivne partnere iz Turske, pokazujući da je koncept životnih šampiona univerzalna vrednost kojoj sport treba da teži, nezavisno od zemlje, ranga ili sportske discipline.

Razvojni centar za mlade,kao koordinator projekta čestita svim partnerima uključenim u konzorcijum, ali i svim dobitnicima granta čiji se spisak može naći na sledećem linku: https://rb.gy/fdh54s. Ponosni smo što su u konkurenciji od preko hiljadu projekata izabrani među 28 najboljih za Evropu.

Zvanično lansiranje projekta i najava predstojećih aktivnosti planiraju se za kraj decembra 2023. Više informacija sledi.