Info Dan Hr 2023 01

Velika Gorica u bojama Životnih šampiona

  • 2 aprila, 2023

Konzorcijum projekta “Stvaramo životne šampione” predvođen koordinatorkom Aleksandrom Knežević posetio je 31. marta, u sklopu regionalne ture koja se realizuje uz podršku UEFA Fondacije za decu, i Veliku Goricu (Hrvatska).

Mališani, roditelji i treneri HNK Gorica, inače višegodišnjeg partnera i člana konzorcijuma Životnih šampiona, upoznali su se iz prve ruke sa svim planovima do kraja 2023. godine, ovog puta uz premijernu informaciju i o prvom ovogodišnjem okupljanju trenera.

“Prva dva info dana stavila su fokus na međunarodne kampove za mališane kao jedinstveno edukativno-sportsko iskustvo koje naš koncept nosi, a danas smo istakli da ćemo ove godine posebnu pažnju posvetiti i radu sa trenerima, jer su oni glavna karika procesa i osobe čiji je uticaj na decu i mlade nemerljiv. Naši mladi pedagozi i edukatori u sportu kroz planirana okupljanja stećiće set dodatnih znanja i veština kako da kroz svakodnevni sportski trening sa mladima otvore i niz drugih tema od životnog značaja, od koji su sve prisutne i u sportu – poput rodne ravnopravnosti, poštovanja ljudskih prava, solidarnosti i fer pleja, ekološke svesti i očuvanja planete Zemlje”, izjavila je po okončanju Info dana Aleksandra Knežević.

Tokom skupa, prisutnima je prikazan video materijal sa prethodnih zajedničkih aktivnosti, budeći memorije na sve edukativne, sportske, kulturne i zabavne aktivnosti kojima smo povezivali region tokom 2021. Osim toga, obratili su im se i članovi konzorcijuma iz Velike Gorice – Marko Radanić, sportski koordinator projekta za Hrvatsku i Goran Beus Richembergh, ekspert u oblasti ljudskih prava u sportu, deleći sopstvena iskustva i doživljaj ovog jedinstvenog koncepta.

Puna sala nedvosmisleno je pokazala spremnost i želju prisutnih da učestvuju u svim narednim aktivnostima, te da i sami, pozitivnim pričama, doprinesu da se glas o istima širi kako na teritoriji njihovog grada i zemlje, tako i šire, uz jedinstvene poruke o značaju regionalne saradnje, posebno kada je reč o sportu i učenju, druženju i povezivanju kroz sport.

Info dani realizuju se sa ciljem upoznavanja šire javnosti sa konceptom, porukama i planiranim aktivnostima u sklopu projekta “Stvaramo životne šampione” uz podršku UEFA Fondacije za decu. Naredna dva planirana su u Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.