Stari partneri uz novu podršku

  • februar 2, 2023

Razvojni centar za mlade i Fudbalski kamp DEKI5, povezani pozitivnim vrednostima koje promovišu kroz svoje aktivnosti, dobili su novo priznanje – deo su partnerstva koje je na putu ka stvaranju nove generacije životnih šampiona dobilo podršku UEFA fondacije za decu.

Projekat “Stvaramo životne šampione” čiji je koordinator Razvojni centar za mlade zvanično je lansiran 26. januara u Beogradu, uz prisustvo ministra prosvete Republike Srbije, te predstavnika diplomatskog kora predvođenih Njegovom ekselencijom, ambasadorom Republike Turske, gospodinom Hamijem Aksojem.

Lansiranju je prisustvovao i koordinator Kampa, Đorđe Pajić koji će u nastavku procesa posebno brinuti o edukativnoj komponenti planiranih sportskih aktivnosti. “Sport je mnogo više od takmičenja i raduje nas što smo ostvarili partnerstvo sa Razvojnim centrom za mlade jer se obe strukture vode time da je cilj sporta pre svega stvaranje vrhunskih ljudi i životnih šampiona, a tek potom sportskih šampiona”, izjavio je tom prilikom Đorđe Pajić.

Projekat “Stvaramo životne šampione” realizuje se u periodu decembar 2022-novembar 2023. i obuhvatiće niz raznovrsnih aktivnosti, od istraživanja o ulozi trenera kao pedagoga i edukatora, preko izrade preporuka za trenere za uvođenje neformalnog obrazovanja u sport, treninga za trenere za sticanje dodatnih znanja i veština u radu sa decom i mladima, do primene svega stečenog u procesu na letnjim smenama DEKI5 kampa.